Katkarapu-kurkkulautat
Katkaravuilla lastatut kurkkulautat ovat raikas alkupala tai pikkusyötävä suolaisen nälkään.Katkarapu-kurkkulautat
noin 20 suupalaa
Ainekset
- ½ kurkkua
Täyte
- 200 g katkarapuja (suolaliemessä tai pakastettuna)
- ½ rs (100 g) maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti tai 3 pippuria)
- 1 rkl ruohosipulia silputtuna
- 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1–2 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Lisäksi
- cocktailtikkuja
Koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
Aloita täytteen teosta. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Kumoa ravut siivilään ja painele enin neste pois.
Notkista tuorejuusto. Silppua joukkoon ruohosipuli ja tilli. Raasta hyvin pestystä sitruunasta noin teelusikallinen kuorta. Lisää se ja tilkka sitruunamehua seokseen suolan kera. Kääntele joukkoon katkaravut. Tarkista maku.
Huuhtele kurkku ja leikkaa se ohuiksi vinoviipaleiksi. Nosta lusikallinen täytettä kurkkupalan keskelle ja taivuta kurkku kaarelle. Lävistä cocktailtikulla, niin kurkkulautta pysyy muodossaan. Tee loput kurkkulautat samoin, kunnes täyte on käytetty. Koristele suupalat tillitupsuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

