Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Katkarapu-kurkkulautat

Katkaravuilla lastatut kurkkulautat ovat raikas alkupala tai pikkusyötävä suolaisen nälkään.
Kurkusta saa kevyitä ja raikkaita alkupaloja.
Kurkusta saa kevyitä ja raikkaita alkupaloja. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Katkarapu-kurkkulautat

noin 20 suupalaa

Ainekset

  • ½ kurkkua

Täyte

  • 200 g katkarapuja (suolaliemessä tai pakastettuna)
  • ½ rs (100 g) maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti tai 3 pippuria)
  • 1 rkl ruohosipulia silputtuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1–2 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • cocktailtikkuja

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

Aloita täytteen teosta. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Kumoa ravut siivilään ja painele enin neste pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Notkista tuorejuusto. Silppua joukkoon ruohosipuli ja tilli. Raasta hyvin pestystä sitruunasta noin teelusikallinen kuorta. Lisää se ja tilkka sitruunamehua seokseen suolan kera. Kääntele joukkoon katkaravut. Tarkista maku.

Huuhtele kurkku ja leikkaa se ohuiksi vinoviipaleiksi. Nosta lusikallinen täytettä kurkkupalan keskelle ja taivuta kurkku kaarelle. Lävistä cocktailtikulla, niin kurkkulautta pysyy muodossaan. Tee loput kurkkulautat samoin, kunnes täyte on käytetty. Koristele suupalat tillitupsuilla.