Katkarapu-kurkkulautat
Katkaravuilla lastatut kurkkulautat ovat raikas alkupala tai pikkusyötävä suolaisen nälkään.

Kurkusta saa kevyitä ja raikkaita alkupaloja. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Katkarapu-kurkkulautat
noin 20 suupalaa
Ainekset
- ½ kurkkua
Täyte
- 200 g katkarapuja (suolaliemessä tai pakastettuna)
- ½ rs (100 g) maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti tai 3 pippuria)
- 1 rkl ruohosipulia silputtuna
- 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1–2 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Lisäksi
- cocktailtikkuja
Koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
Aloita täytteen teosta. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Kumoa ravut siivilään ja painele enin neste pois.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Notkista tuorejuusto. Silppua joukkoon ruohosipuli ja tilli. Raasta hyvin pestystä sitruunasta noin teelusikallinen kuorta. Lisää se ja tilkka sitruunamehua seokseen suolan kera. Kääntele joukkoon katkaravut. Tarkista maku.
Huuhtele kurkku ja leikkaa se ohuiksi vinoviipaleiksi. Nosta lusikallinen täytettä kurkkupalan keskelle ja taivuta kurkku kaarelle. Lävistä cocktailtikulla, niin kurkkulautta pysyy muodossaan. Tee loput kurkkulautat samoin, kunnes täyte on käytetty. Koristele suupalat tillitupsuilla.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017