Oletko kokeillut tätä: Kurkkua grilliin!
Kyllästyttääkö kylmä kurkku? Maistuisiko lämmin herkku?Grillattua kurkkua, pekonia ja misomajoneesia
- 2–4 annosta
- 1 keskikokoinen kurkku
- suolaa
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 2 salottisipulia
- 1,5 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Misomajoneesi
- 1,5 dl majoneesia (esim. Hellman’s)
- 1 tl misotahnaa
- 0,5 tl sitruunamehua
- timjamia koristeeksi
- Tee misomajoneesi sekoittamalla majoneesin aineet keskenään.
- Leikkaa kurkku puoliksi ja halkaise puolikkaat pitkittäin. Kaavi sisustaa keskeltä pois niin, että molemmat päädyt jäävät ehjäksi. Mausta kevyesti suolalla.
- Tee pekonitäyte. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja hienonna sipuli. Laita pekonimuru kylmälle pannulle ja laita hella päälle. Lisää pannulle sipulit ja paista, kunnes pekoni on rapeaa. Valuta talouspaperin päällä. Kaada pekoni-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä.
- Hienonna lehtipersilja ja lisää se ja tuorejuusto pekoni-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita tahnaksi.
- Grillaa kurkkuja joko grillissä tai grillipannulla, kunnes kurkut saavat väriä ja pehmenevät hieman.
- Täytä grillatut kurkut pekonimassalla ja liruta päälle misomajoneesia.
- Koristele timjamilla.
Resepti: Pasi Kuronen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


