Bouillabaisse

Kotimaiset kalalajit sopivat hyvin ranskalaiseen kalakeittoon.
Ranskalainen kala­keitto bouillabaisse on alun perin köyhien kalastajien arkiruoka, johon käytettiin päivän saalista ja tarjolla olevia vihanneksia. Liemessä tomaatti ja fenkoli antavat tärkeän ominaismaun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(4 annosta)

1 sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

2–3 rkl oliiviöljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 fenkoli (noin 250 g)

1 tölkki kokonaisia, kuorittuja tomaatteja

5 laakerinlehteä

1 tl kokonaisia mustapippureita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,25 tl chilijauhetta

muutama timjaminoksa

puolen sitruunan mehu

1 l kalalientä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahven, kuha, särkikalat)

200 g äyriäisiä (esim. katkarapu, sinisimpukka)

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä parin minuutin ajan. Suikaloi fenkoli, lisää kattilaan ja paista pari minuuttia.

Lisää säilyketomaatit liemineen, mausteet ja kalaliemi. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä poreillen vähintään puoli tuntia. Pitkä haudutus tekee liemestä vielä maukkaamman.

Pilko kalafileet annospaloiksi ja lisää liemeen. Anna kiehua poreillen muutaman minuutin ajan, jotta kala kypsyy. Lisää lopuksi äyriäiset.

Tarjoa bouillabaisse tuoreen vaalean leivän kanssa.