Bouillabaisse

(4 annosta)
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
1 fenkoli (noin 250 g)
1 tölkki kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
5 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia mustapippureita
0,25 tl chilijauhetta
muutama timjaminoksa
puolen sitruunan mehu
1 l kalalientä
400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahven, kuha, särkikalat)
200 g äyriäisiä (esim. katkarapu, sinisimpukka)
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä parin minuutin ajan. Suikaloi fenkoli, lisää kattilaan ja paista pari minuuttia.
Lisää säilyketomaatit liemineen, mausteet ja kalaliemi. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä poreillen vähintään puoli tuntia. Pitkä haudutus tekee liemestä vielä maukkaamman.
Pilko kalafileet annospaloiksi ja lisää liemeen. Anna kiehua poreillen muutaman minuutin ajan, jotta kala kypsyy. Lisää lopuksi äyriäiset.
Tarjoa bouillabaisse tuoreen vaalean leivän kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Hellan kulmalla: Työvoitto maa-artisokista
- Paraisten piparkakut
- Aarre | Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Kuuluuko lanttulaatikko tai joulukinkku pikkujoulupöytään? Konkariyrittäjä: ”Nyt 99 prosenttia asiakkaista ei missään nimessä halua jouluruokaa”