Kukkakaali-parsakaaligratiini

Täyteläinen sinihomejuustokastike mehevöittää kukkakaali-parsakaaligratiinin.
Täyteläinen kastike mehevöittää kasvisgratiinin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kukkakaali-parsakaaligratiini

6 annosta

Ainekset

  • 500 g kukkakaalia
  • 400 g parsakaalia
  • Kastike
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • noin 3 ½ dl täysmaitoa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria

Valmistusohje

Pese kaalit ja irrota kukinnot varsista. Viipaloi varret. Keitä kaalit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 5 minuuttia) ja valuta siivilässä. Kumoa kaalit voideltuun uunivuokaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista gratiinikastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot.

Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Murustele joukkoon homejuusto ja mausta kastike.

Kaada kastike kaalien päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.