Porkkana-aprikoosihilloke
Porkkana-aprikoosihillo on mainio lettuhillo. Kokeile sitä myös maalaisleivän ja kypsytetyn juuston kanssa.
Porkkana-aprikoosihillo on mainio lettuhillo. Kokeile sitä myös maalaisleivän ja kypsytetyn juuston kanssa. Kuva: Carolina HusuPorkkana-aprikoosihilloke
noin 9 dl
Ainekset
- 750 g porkkanoita
- 1 pussi (250 g) kuivattuja aprikooseja
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 dl appelsiinimehua
Liemi
- 1 dl appelsiinimehua
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl hillosokeria
Valmistusohje
Kuori ja paloittele porkkanat sekä inkiväärinpala. Mitä isompi pala on, sen voimakkaampi maku. Laita porkkana- ja inkivääripalat kattilaan aprikoosien ja appelsiinimehun kanssa.
Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, reilu 20 minuuttia. Soseuta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
Mittaa liemen mehu ja etikka kattilaan. Kuumenna ja lisää hillosokeri. Kauho porkkanasose liemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Annostele sose puhtaisiin purkkeihin tai pakasta pieniin rasioihin.
Sopii hyvin broilerin ja grillatun possulihan lisukkeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
