Uudet kouluruokailusuositukset tuovat lautasille lisää kasviksia
Koulussa syödyn aterian pitäisi kattaa kolmannes koko päivän energiantarpeesta.Uudet kouluruokasuositukset tähtäävät kasvisruokien, kalan ja vaalean lihan määrän lisäämiseen. Punaisen lihan, sokerin ja suolan määrää pitäisi vähentää.
Raportti kehottaa tarjoamaan kouluaterialla kahta pääruokavaihtoehtoa, joista toinen voisi olla kasvisruoka. Jollei vaihtoehtoja voida päivittäin tarjota, ehdotetaan viikoittaisen kasvisruokapäivän järjestämistä. Suositukset on julkaissut Valtion Ravitsemusneuvottelukunta VRN.
Punaisen lihan, leikkeleiden ja makkaroiden määrää kouluaterialla rajoitetaan, sillä ne sisältävät enemmän sydämelle ja aivoille haitallisia rasvoja kuin siipikarjan liha ja kala. Alakouluikäisen suositeltu annos kypsennettyä punaista lihaa on noin 400 grammaa viikossa.
Suositukset takaavat koululaisille riittävän ja terveellisen kouluruokailun. Koulussa syödyn aterian pitäisi kattaa kolmannes koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Yläkouluikäisen tapauksessa tämä tarkoittaa 850:tä kilokaloria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

