Maljakakku eli trifle
Maljaan koottu trifle on vaihtoehto perinteiselle mansikkatäytekakulle.Maljakakku eli trifle
noin 10 annosta
Pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pohjalle
- 1 dl mansikkahilloa
- 1/2 l mansikoita
Marinoidut mansikat
- 1 l mansikoita
- 1 dl appelsiinitäysmehua
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1/2 dl sokeria
Täyte
- 2 rasiaa (à 200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- mansikoita
- mintun lehtiä
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Survo mansikat ja sekoita hilloon. Voitele jäähtynyt pohja mansikkahilloseoksella ja leikkaa neljään osaan.
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja vaahdotettu kerma. Kokoa kakku noin 12 senttimetrin korkuiseen, 2–2,5 litran lasimaljaan.
Laita lasikulhon pohjalle yksi pohjan paloista. Levitä päälle marinoituja mansikoita ja tuorejuustovaahtoa. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta, päällimmäiseksi tuorejuustovaahtoa.
Koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla, mansikoilla sekä mintun lehdillä.
Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana. Ottimeksi sopii iso lusikka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


