Jäikö graavia lohta syömättä? Upota se helppoon vuokaruokaan
Graavi- ja savulohi taipuu pakasteperuna-sipuliseoksella ja kerman kera helppotekoiseksi vuokaruuaksi.Graavilohikiusaus
6 annosta
- Ainekset
- 300 g graavilohta
- 1 kg peruna-sipuliseosta (pakaste)
- ½ dl tilliä silputtuna
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 rkl sinappia
- 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl suolaa
- ¾ tl valkopippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi suikaleiksi.
Levitä puolet jäisestä peruna-sipuliseoksesta voideltuun uunivuokaan. Ripottele kalasuikaleet tasaiseksi kerrokseksi, lisää tillisilppu ja peitä lopulla perunaseoksella.
Sekoita kerman joukkoon sinappi, sitruunan kuoriraaste, suola ja pippuri. Kaada kermaseos vuokaan.
Kypsennä lohikiusausta 225-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
Tarjoa kiusauksen lisänä etikkapunajuuria ja -kurkkuja.
Vinkki: Jos teet kiusauksen kinkunrippeistä, käytä samaa ohjetta, mutta vaihda tilli basilikaan tai oreganoon.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


