Juuriselleripihvi ja juustokreemi
Paistettu ja ”gratinoitu” juuriselleri juustokreemin kera on mainio kasvisvaihtoehto, kun muut syövät kinkkua tai pihviä.Juuriselleripihvi ja juustokreemi
Ainekset
- 1 juuriselleri
- 200 g voita
- 100 g korppujauhoja
- 1 pnt sitruunatimjamia
Valmistusohje
Kuori selleri ja leikkaa siitä noin 2 cm paksuja kiekkoja.
Paista kiekkoja pannulla vaahtoavassa voissa, voita pikkuhiljaa lisäten miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Siivilöi voi talteen.
Mausta suolalla ja nosta talouspaperille kuivumaan hetkeksi.
Paahda korppujauhot selleristä jääneessä ruskistuneessa voissa ja mausta suolalla.
Nypi sitruunatimjamin lehtiä jauhojen joukkoon.
Juustokreemi
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 20 g voita
- ½ l täysmaitoa
- 20 g parmesaaniraastetta
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 tl maizenaa
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lämmitä maito ja lisää sitä pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen.
Sekoita maizena tilkkaan maitoa ja lisää myös se kattilaan ja anna hautua hetki.
Lisää juustot ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä kastike.
Vatkaa jäähtynyt kastike vispilällä tasaiseksi ja laita pursotinpussiin.
Pursota juustokreemi paistettujen sellerien päälle ja päällystä paistetulla leipämurulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

