Hirvikääryleet kätkevät sisäänsä herkullisen yllätyksen
Omenaisiin lihakääryleisiin voi käyttää sisäpaistia tai ulkofileetä. Täytteessä maistuvat omena, homejuusto sekä persilja, ja kastikkeen maut tulevat omenamehusta ja savuoluesta.
Omenaiset hirvikääryleet ovat myöhäissyksyn juhlaruokaa, joka maistuu perunoiden tai uunijuuresten kanssa. Kuva: Mikko MäntyniemiOmenaiset hirvikääryleet
4 annosta
- Ainekset
- 600 g hirven- tai peuran sisäpaistia tai ulkofileetä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 omena
- 1 pkt (170 g) sinihomejuustoa
- 2 rkl persiljaa
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- Kastike
- 4 dl omenamehua
- 2 dl savuolutta
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nuiji mahdollisimman ohuiksi. Suolaa ja pippuroi lihat.
Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa omenat, puolet murustellusta homejuustosta ja hienonnettu persilja. Säästä loppu homejuusto kastikkeeseen.
Levitä lihat työlaudalle. Kääri lihojen sisään täytettä ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista isolla pannulla voita ja paista kääryleisiin paistopinnat.
Lisää pannulle mehu, olut, liemikuutio, hunaja ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hiljalleen poreilevassa nesteessä noin 30 minuuttia.
Lisää murusteltu homejuusto ja kerma. Kiehauta ja sekoita varovasti. Anna hautua vielä noin 15 minuuttia. Ripottele lopuksi joukkoon persiljaa.
Tarjoa perunoiden tai uunijuuresten kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

