Lapin Kullan tarina jatkuu sittenkin – Tornion Panimo Oy palauttaa perinteisen reseptin valmistukseen
Panimo palauttaa tuotantoon alkuperäisen 1960-luvun kolmosoluen reseptin Original Lapland Lager-nimisenä.
Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander esitteli pari vuotta sitten yhtiön silloin valmistelun alla ollutta lageria. Kuva: Pekka FaliViime viikolla uutisoitiin Hartwallin päätöksestä lopettaa keskiolutvahvuisen Lapin Kullan valmistaminen.
Tornion Panimo Oy on ilmoittanut kuitenkin palauttavansa alkuperäisen 1960-luvun version Lapparin keskiolutreseptistä tuotantoon.
"Tällä paikalla on ollut panimo vuodesta 1873. Lapin Kulta kehitettiin täällä ja reseptin kehittäjänä tunnettu panimomestari työskentelee kanssamme. Tällaisessa tilanteessa on suoranainen velvollisuutemme pelastaa ikoninen klassikko-olut", Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander perustelee päätöstä.
Lapin Kulta kehitettiin Torniossa ja kehittämistyössä keskeisessä roolissa ollut panimomestari, 83-vuotias Leo Andelin toimii nykyään itsenäisen Tornion Panimo Oy:n neuvonantajana.
Koska Lapin Kulta on Hartwallin omistama tavaramerkki, Tornion Panimo palauttaa tuotantoon alkuperäisen 1960-luvun kolmosoluen reseptin Original Lapland Lager-nimisenä. Oluen vahvuus tulee olemaan 4,7 prosenttia ja pakkaus 0,33 litran tölkki.
"Lapin vesi, kotimainen täysmallas, aidot humalat sekä perinteinen, lähes kahden kuukauden käymisprosessi antavat alkuperäiseen Lappariin runsaasti makua myös matalammalla alkoholiprosentilla", Andelin avaa klassikkoreseptin saloja.
"Olemme saaneet kuluttajilta kyselyjä miedommasta versiosta ja Hartwallin päätöksen myötä kysyntä on lisääntynyt. Tuommekin 4,7-prosenttisen pikkutölkin markkinoille jo tulevaksi kesäksi", Kostiander lupaa.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

