Kananpoikaa appelsiini-kermakastikkeessa
Kananpoikaa appelsiini-kermakastikkeessa
8 annosta
Ainekset
- 8 maustamatonta kananpojan rintafileetä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl valkopippuria
- 2 tl suolaa
Liemi
- 2 dl appelsiinitäysmehua
- 3 rkl tomaattisosetta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 dl siirappia
Kastike
- 5 dl paistolientä
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 2 dl kuohukermaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
Koristeluun
- lehtipersiljaa
- appelsiinilohkoja
Valmistusohje
Mausta rintafileet paprikalla, valkopippurilla ja suolalla. Laita palat isoon paistopussiin. Sekoita liemen ainekset. Kaada liemi pussiin ja sulje se. Nosta pussi isoon vuokaan ja laita jääkaappiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
Leikkaa pussista yksi yläkulma auki ja laita vuoka uuniin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kaada liemi pussista siivilän läpi kattilaan. Pidä lihapalat lämpimänä uunin jälkilämmössä. Mittaa paistoliemi ja lisää kattilaan vettä sen verran, että nestettä on 5 dl. Kaada kattilaan vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia miedolla lämmöllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Nosta kanapalat tarjolle vadille. Kaada kastiketta vähän palojen päälle. Koristele lehtipersiljalla ja appelsiinilohkoilla. Laita loppu kastike kastikekulhoon tarjolle.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään