Kauracookiet
Kauracookiet eli isot kaurakeksit ovat helppotekoisia, kunhan antaa taikinan jähmettyä kylmässä. Suklaaseen kastettuina niistä tulee juhlavia.
Kauracookiet
Ainekset
- 270 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 3 dl isoja kaurahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 8 cm halkaisijaltaan oleva tasapaksu pötkö. Jos haluat pienempiä kakkusia, niin pyöritä pötkö ohuemmaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Anna taikinapötkön olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa jähmettyneestä pötköstä 1,5 sentin paksuisia kiekkoja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä kiekkojen väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät aavistuksen uunissa. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuutta, kunnes pikkuleipien reunat ottavat hieman väriä.
Kasta jäähtyneet pikkuleivät haluamaasi sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä mielellään viileässä paikassa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään