Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kauracookiet

Kauracookiet eli isot kaurakeksit ovat helppotekoisia, kunhan antaa taikinan jähmettyä kylmässä. Suklaaseen kastettuina niistä tulee juhlavia.
Kauracookie on helppo kahvipöydän herkku tai välipala.
Kauracookie on helppo kahvipöydän herkku tai välipala. Kuva: Kari Salonen

Kauracookiet

Ainekset

  • 270 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 8 cm halkaisijaltaan oleva tasapaksu pötkö. Jos haluat pienempiä kakkusia, niin pyöritä pötkö ohuemmaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Anna taikinapötkön olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa jähmettyneestä pötköstä 1,5 sentin paksuisia kiekkoja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä kiekkojen väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät aavistuksen uunissa. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuutta, kunnes pikkuleipien reunat ottavat hieman väriä.

Kasta jäähtyneet pikkuleivät haluamaasi sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä mielellään viileässä paikassa.