Kauracookiet
Kauracookiet eli isot kaurakeksit ovat helppotekoisia, kunhan antaa taikinan jähmettyä kylmässä. Suklaaseen kastettuina niistä tulee juhlavia.Kauracookiet
Ainekset
- 270 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 3 dl isoja kaurahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 8 cm halkaisijaltaan oleva tasapaksu pötkö. Jos haluat pienempiä kakkusia, niin pyöritä pötkö ohuemmaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Anna taikinapötkön olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.
Leikkaa jähmettyneestä pötköstä 1,5 sentin paksuisia kiekkoja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä kiekkojen väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät aavistuksen uunissa. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuutta, kunnes pikkuleipien reunat ottavat hieman väriä.
Kasta jäähtyneet pikkuleivät haluamaasi sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä mielellään viileässä paikassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

