Peruslettutaikina
Keskikesän lettu- ja vohvelikestit tarjoavat mukavaa yhdessäoloa. Sään salliessa letut paistetaan muurinpohjapannulla ja syödään ulkona.Peruslettutaikina
noin 20 isoa lettua
Ainekset
- 4 munaa
- 1 l maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- Paistamiseen:
- voita tai juoksevaa rasvaseosta
Tarjoiluun
- tuoreita marjoja, hilloa
- kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja rasva. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Paista muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla suuria lettuja. Tarjoa makeiden lisäkkeiden kera. Jätä taikinasta sokeri pois, jos tarjoat lisäksi suolaisia lisäkkeitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

