Peruslettutaikina

Keskikesän lettu- ja vohvelikestit tarjoavat mukavaa yhdessäoloa. Sään salliessa letut paistetaan muurinpohjapannulla ja syödään ulkona.
Tuoreet marjat ovat kesälettujen parhaita lisäkkeitä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Peruslettutaikina

noin 20 isoa lettua

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 l maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna
  • Paistamiseen:
  • voita tai juoksevaa rasvaseosta

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja, hilloa
  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja rasva. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Paista muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla suuria lettuja. Tarjoa makeiden lisäkkeiden kera. Jätä taikinasta sokeri pois, jos tarjoat lisäksi suolaisia lisäkkeitä.