Naanleipä onnistuu kotiuunissa ‒ lisää taikinaan nokkosjauhetta
Naanleivät kannattaa voidella voilla heti paiston jälkeen. Naanleipä sopii nautittavaksi mausteisten ruokien kanssa.Nokkosnaan
(8 kpl)
- Ainekset
- 2 dl maitoa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 25 g tuorehiivaa
- 1 rkl nokkosjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sulatettua voita
- Päälle
- voita
Valmistusohje
Yhdistä maito ja jogurtti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri ja nokkosjauhe sekä vehnäjauhot muutamassa erässä. Alusta taikina, joka saa jäädä melko pehmeäksi. Sekoita lopuksi taikinaan sulatettu voi, peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota ainakin puolen tunnin ajan.
Säädä uuni 275 asteeseen (tavallinen) tai 250 asteeseen (kiertoilmauuni). Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile niistä jauhotetulla pöydällä litteitä, soikeita leipäsiä. Paista leivät uunin ylätasolla neljä kerrallaan puhtaalla uunipellillä ilman leivinpaperia. Paistoaika on noin 5 minuuttia.
Voitele lämpimät naanleivät voilla ja tarjoa mieluiten saman tien.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

