Perunamokko
Maaseudun tulevaisuudessa vuonna 1928 julkaistun reseptin mukaan tehty perunamuusi, perunamokko, on maistuva ja ruokaisa lisuke monelle perinneruoalle.

Perunamokko on perunamuusi, joka on valmistettu vuoden 1928 tapaan. Kuvassa se on tarjoiltu hauen kera. Kuva: Jaana Kankaanpää
Perunamokko
Ainekset
- 250 g perunoita
- 1 ¼ dl maitoa
- 15 g voita
- suolaa
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
Kuoritut perunat keitetään pehmeiksi vedessä, puristetaan siivilän läpi ja sekoitetaan kiehuvankuumaan maitoon. Lisätään voi ja veitsenterällinen suolaa, jonka jälleen muhennosta hämmennetään tulen yllä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Jonkin ajan kuluttua sekoitetaan munankeltuainen muhennokseen, joka sitten heti tarjoillaan.
Voit kypsentää samalla muutaman pienityn porkkanan, niin saat peruna-porkkanamuusia.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita