Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perunamokko

Maaseudun tulevaisuudessa vuonna 1928 julkaistun reseptin mukaan tehty perunamuusi, perunamokko, on maistuva ja ruokaisa lisuke monelle perinneruoalle.
Perunamokko on perunamuusi, joka on valmistettu vuoden 1928 tapaan. Kuvassa se on tarjoiltu hauen kera.
Perunamokko on perunamuusi, joka on valmistettu vuoden 1928 tapaan. Kuvassa se on tarjoiltu hauen kera. Kuva: Jaana Kankaanpää

Perunamokko

Ainekset

  • 250 g perunoita
  • 1 ¼ dl maitoa
  • 15 g voita
  • suolaa
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

Kuoritut perunat keitetään pehmeiksi vedessä, puristetaan siivilän läpi ja sekoitetaan kiehuvankuumaan maitoon. Lisätään voi ja veitsenterällinen suolaa, jonka jälleen muhennosta hämmennetään tulen yllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jonkin ajan kuluttua sekoitetaan munankeltuainen muhennokseen, joka sitten heti tarjoillaan.

Voit kypsentää samalla muutaman pienityn porkkanan, niin saat peruna-porkkanamuusia.