Mikko Kaukonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2020-2021
Vuoden kokki Kalle Tanner jäi täpärästi Suomen karsinnan kakkoseksi.
Mikko Kaukosen (kesk.) assistenttina on Anni Peräkylä ja valmentajana Heikki Liekola. Kuva: Santeri StenvallViidestoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin lauantaina Helsingin Messukeskuksessa Viini&ruoka -tapahtumassa. Suomen edustajaksi maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun valittiin Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista.
Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 40 minuutissa 14 kala-annosta lautasille ja 12 liha-annosta vadille sekä kaksi liha-annosta lautasille. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen siika ja meriravut, liha-annoksessa luullinen porsaan kylki ja porsaan sorkka.
Kilpailu oli tiukka etenkin kahden kärkitekijän kesken.
"Oli ilo esitellä kansainväliselle Bocuse d’Or -tuomaristolle suomalaisen keittiön tasoa. Haastavat pääraaka-aineet olivat tänään voittajalla aavistuksen paremmat kuin täpärästi kakkoseksi tulleella. Visuaalisesti etenkin kärkikaksikko oli sillä tasolla, mitä toivoinkin näkeväni näissä kilpailuissa", Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, tuomariston puheenjohtaja Matti Jämsén kommentoi.
Toiseksi kilpailuissa tuli Kalle Tanner, kolmanneksi Erik Mansikka ja neljänneksi Tommi Tuominen.
Kaukosen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Tallinnassa toukokuussa 2020. Euroopan osakilpailusta kymmenen maata jatkaa matkaansa Lyoniin, miissä pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2021. Joukkue aloittaa kilpailukautensa vuoden 2020 alussa.
Kaukonen voitti karsinnat 903 pisteellä. Tanner sai 870 pistettä, Mansikka 801 ja Tuominen 778 pistettä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

