Maukas porkkanakakku onnistuu myös gluteenittomana
Rouheinen jauhoseos, auringonkukan siemenet ja mantelijauho tekevät kakkuun kivan rakenteen.
Porkkanakakkuun saa mukavaa rouheisuutta auringonkukansiemenillä. Tosin sooda saattaa muuttaa niiden värin vihreäksi, mikä ei ole vaarallista. Kuva: Pentti VänskäGluteeniton porkkanakakku
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
- 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 200 g porkkanaraastetta
Kuorrutus
- 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
- 25 g pehmeää voita
- 0,75 dl tomusokeria
Vatkaa pehmeää voita, sokeria ja vaniljasokeria muutama minuutti.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.
Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.
Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota pyöreä vuoka (halkaisija 23 cm) ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, ja levitä seos lastalla kakun päälle.
Voit koristella kakun esimerkiksi manteli- tai pähkinärouheella.
(Resepti: Tiina Kervinen)
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

