Kesäterassilla maistuvat siipikastikkeessa uitetut hiukopalat ja paahdetut paprikat – "vegesiivet" tehdään Tampereen Hookissa seitanista
Isompaan nälkään Hookista saa meheviä ribsejä ja näyttäviä hampurilaisia.Tampere on Suomen siipipääkaupunki. Etikkaisentulisia kanansiipiä saa liki joka nurkalta. Tällä kertaa testissä olivat ravintola Hookin "vegesiivet" eli uppopaistetut seitanpalat. Vehnägluteenista valmistettu Seitan ei itsessään ole kummoisen maukasta, mutta addiktoivassa siipikastikkeessa uitettuna söisi vaikka sellua. Halloumijuustotangot sen sijaan olivat ihanan suolaisia ja rapsakoita. Annoksiin kuuluvat porkkana- ja selleritikut sekä vapaavalintainen dippi. Itse suosin aurajuustoa ja valkosipulia. Jotta saimme hieman lisää vihreää, napsimme myös paahdetut padron paprikat.
Seuralainen huiteli menemään mittavan rivistön possun ribsejä. Mehevä liha irtoili kylkiluista liki katseen voimalla. Makea barbequekastike maistui kuulemma kaupan valmiskastikkeelta, mutta itse pidin siitäkin.
Hookin tilava terassi sijaitsee viehättävien punatiilisten makasiinirakennusten sisäpihalla, Laukontorin kupeessa. Kesäkuumalla se on oiva paikka suolapalalle ja huurteiselle tuopposelle. Myös Helsingistä, Turusta ja Leviltä löytyvässä Hookissa voi elvyttää itseään vaikkapa pelkillä dippivihanneksilla tai olutsipulirenkailla.
Ravintola Hook, Kehräsaari 101, 33200 Tampere
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

