Tarnalanpaisti täytti vatsan asemaravintolassa
Karjalanpata on nimetty paikallisen kylän mukaan.Parikkala
Lounaaseen sisältyi kolme salaattivaihtoehtoa sekä erillisiä lisukkeita, kuten aurinkokuivattua tomaattia. Kuva: Terhi TorikkaTarnalanpaisti lounaslistalla herättää mielenkiinnon. Kyseessä on karjalanpaisti, joka on nimetty paikallisen kylän mukaan, kertovat Bar Cafe Assan yrittäjät Parikkalassa.
Kotimaisesta lihasta tehdyn perinteisen pataruuan lisukkeena tarjotaan itse tehtyä perunamuusia ja kolmea erilaista salaattia. Lisäksi pöydässä tarjolla omissa astioissaan erillisiä lisukkeita, kuten suolakurkkuja, aurinkokuivattua tomaattia ja ananasta. Malli on toimiva, koska joukosta voi valita vain itselle mieluisat makupalat, eikä toisaalta kukaan vaikkapa suolakurkkuja inhoava joudu erottelemaan niitä salaatin joukosta.
Juomavaihtoehtoina löytyy vettä, kotikaljaa ja mehua. Lisäksi ruuan kanssa tarjotaan pehmoista aamulla paistettua vaaleaa leipää.
Viihtyisä ravintola toimii Parikkalan rautatieasemarakennuksessa, joten siihen on helppo poiketa vaikka junaa vaihtaessa tai odotellessa. Suosituin lounasruoka on henkilökunnan mukaan lihamureke, joka tehdään kotimaisesta lihasta Assan omassa keittiössä.
Lounaan lisäksi ruokalistalla on myös quesadilloja eli täytettyjä tortilloja sekä paljon kehuttuja pitsoja, jotka nekin on paikallisella tvistillä nimetty esimerkiksi Parikkalan piiaksi ja Simpeleen siiaksi.
Arkilounaan hinta oli 10 euroa ja se sisältää jälkiruokakahvin.
Bar Cafe Assa, Parikkalantie 10, Parikkala
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




