Luumupai (laktoositon)

Mehevät puna- ja keltaluumut sopivat leivonnaisiin, maistuvat sellaisenaan tai uuniomenoiden tapaan kypsennettynä. Luumupain pinnalla on herkullisen värisiä luumusuikaleita.
Luumupain pinta on täytetty herkullisen värisillä luumusuikaleilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luumupai (laktoositon)

8 annosta

Pohja

  • 2 dl sokeria
  • 75 g laktoositonta voita
  • 1 muna
  • 1 dl laktoositonta maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
  • 1/2 dl laktoositonta maitoa
  • 1 muna
  • 1 rkl sokeria
  • Pinnalle
  • noin 300 g luumuja
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna, maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun (halkaisijaltaan 27-senttinen) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle keskenään sekoitetut täytteen ainekset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Levitä suikaloidut luumut päälle. Ripottele luumuille sokeria. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.