Luumupai (laktoositon)
Mehevät puna- ja keltaluumut sopivat leivonnaisiin, maistuvat sellaisenaan tai uuniomenoiden tapaan kypsennettynä. Luumupain pinnalla on herkullisen värisiä luumusuikaleita.Luumupai (laktoositon)
8 annosta
Pohja
- 2 dl sokeria
- 75 g laktoositonta voita
- 1 muna
- 1 dl laktoositonta maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
- 1/2 dl laktoositonta maitoa
- 1 muna
- 1 rkl sokeria
- Pinnalle
- noin 300 g luumuja
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna, maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun (halkaisijaltaan 27-senttinen) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle keskenään sekoitetut täytteen ainekset.
Levitä suikaloidut luumut päälle. Ripottele luumuille sokeria. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

