MMM selvittää kuntaruuan kotimaisuuden
Maa- ja metsätalousministeriön kyselyn ajoitus ei liity broilerikohuun, vaan ajatus syntyi jo kesällä.
Opiskelija Samppa Peurala valmisteli torstaina perjantain lounasta Espoo Cateringin keittiössä. Kaupungin laitoksissa tarjotaan pääasiassa kotimaista broileria. Kuva: Ville-Petteri MäättäSuomen kaikkiin kuntiin on lähetetty maa- ja metsätalousministeriön teettämä kysely, jonka päätarkoitus on selvittää kotimaisen ruuan käyttöastetta julkisissa ruokapalveluissa.
Kysely lähti tällä viikolla kuntien ruokapalvelupäälliköille tai ruokapalvelutoiminnasta vastaaville henkilöille.
Kyselyssä tiedustellaan aterioiden määrää, ruokatuotannon järjestelmiä sekä kotimaisuusastetta tuotteittain eriteltynä, lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen kertoo.
Lisäksi kysytään lähiruuan mahdollisuuksista sekä suurimmista esteistä kotimaisen ruuan käytölle.
Toinen kysymysosio liittyy ravitsemussuositusten toteutumiseen kouluruuassa.
Kyselyn ajoitus ei liity broilerikohuun, vaan ajatus syntyi Viljasen mukaan jo kesällä. Ministeriön kesäharjoittelija Kaisa Reime kiinnostui aiheesta ja tekee selvitystä nyt osana Helsingin yliopistolle tehtävää opinnäytetyötään.
Kuntien vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyyn osallistuneet saavat selvityksen raportin käyttöönsä ja voivat hyödyntää sen tuloksia.
Kunnilla on vastausaikaa pari viikkoa, Viljanen kertoo.
Lopulliset tutkimustulokset julkaistaan osana Reimen opinnäytetyötä.
”Ministeriö saa raakatuloksia käyttöönsä alkuvuoden puolella. Niistä tulemme informoimaan tiedotteina, blogeissa ja muissa yhteyksissä”, Viljanen kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
