Heikkilän Juustola ja varhaisperunafestivaali saivat ruokakulttuuripalkinnot
Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot kiittävät palkittuja lähiruuan eteen tehdystä työstä.
Annika Heikkilä (kuvassa) ja Pekka Moisio pyörittävät juustolaa Pälkäneen Laitikkalan kylässä. Juustolan tuotteet valmistetaan suomalaisesta luomumaidosta. Kuva: Anneli Kuokkanen PhotographyPälkäneläinen Heikkilän Juustola palkittiin kotimaisen lähiruuan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinoinnista, jolla tavoitetaan myös nuoria. Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry sai palkinnon varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä Neitsytperunafestivaalista ja lähiruuan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.
"Tämän vuoden palkitut ovat lisänneet perinteisten suomalaisten ja arkistenkin raaka-aineiden, maitotuotteiden ja perunan, arvostusta", kiittää Jaakko Kolmosen rahaston asiamies Saara Terva tiedotteessa.
Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.
Lue myös:
MT:n Riitta Mustonen palkittiin suomalaisen ruokakulttuuriin eteen tekemästään työstä
Ruokavisa ja Pekka Heikkisen leipomo saivat ruokakulttuuripalkinnon
Maatila voitti ensimmäistä kertaa Vuoden lähiruokateko -palkinnon
Perunafestarilla pantiin potut järjestykseen – suomalaisherkun sesonki kaipaa nostetta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
