Tällä reseptillä riistalihapullat onnistuvat varmasti
Riistapullat tarjotaan vastapaistettuina perunamuusin, puolukkahillon ja kasvisten kanssa tai kylminä perhejuhlan noutopöydässä.

Laadukkainta riistajauhelihaa saa, kun jauhaa tuoreet tai pakastetut lihapalat juuri ennen ruuaksi valmistamista. Kuva: Mari Ikonen
Mehevät riistapullat
(5–6 annosta)
Ainekset:
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2 dl kermaa
- 1 suuri sipuli
- (1 valkosipulinkynsi)
- 1 rkl voita
- 100 g pekonia
- 600 g hirven, peuran tai kauriin jauhelihaa
- 2 munaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (kourallinen silputtua tuoretta persiljaa tai timjamia)
Valmistusohje:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Murustele paahtoleipäviipaleet kulhoon, kaada päälle kerma, sekoita ja anna hetken turvota.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi. Kuori ja hienonna veitsellä halutessasi myös yksi valkosipulinkynsi. Silppua pekoni. Kuullota sipuli-pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä voissa. Anna hetki jäähtyä.
Lisää kulhoon raaka jauheliha, kypsennetty sipuli-pekonisilppu, munat ja mausteet. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa.
Muotoile taikinasta keskikokoisia lihapullia leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kostuta tarvittaessa kätesi kylmällä vedellä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista riistapullia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan