Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
Herkkumurupiirakan voi tarjota mielensä mukaan neliöinä, kolmioina tai suorakaiteen muotoisina paloina.Pellillisestä murupiirakkaa riittää isommallekin joukolle kahviherkkupaloja. Sitruunaisesta rahkasta sekä säilykehedelmistä syntyy raikas kerros pohjataikinan päälle. Pinta viimeistellään muruseoksella. Piirakka on mehevää sellaisenaan. Halutessaan sen kanssa voi tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä.
Herkkumurupiirakka
uunipannullinen
- Ainekset
- 250 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 7 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- Muruseokseen
- 1 dl mantelijauhetta
- Pohjataikinaan
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 muna
- Täyte
- 2 prk (à 200 g) sitruunarahkaa
- 1 muna
- 1 tlk (230 g/140 g) ananaspaloja
- 1 tlk (420 g/235 g) säilykepersikkaa
Valmistusohje
Sulata voi. Lisää voisulaan sokerit sekä jauho-leivinjauheseos. Nypi murumaiseksi.
Ota 3 dl muruseosta ja sekoita siihen mantelijauhe. Muruseos ripotellaan lopuksi piirakan pinnalle.
Sekoita pohjataikinaseokseen kermaviili ja muna. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Yhdistä muna ja sitruunarahkat. Levitä seos pohjataikinalle.
Valuta hedelmät. Leikkaa ananaspalat kahtia ja kuutioi persikat. Lisää hedelmät rahkaseoksen päälle. Ripota muruseos pinnalle.
Paista 200 asteessa uunin ala- tai keskiosassa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


