Teeri muhii meheväksi omenaisessa liemessä

Kupliva teeripata
(6–8 annosta)
Ainekset
- 2 nyljettyä teertä
- 2 tl suolaa
- 2 omenaa
- 3 sipulia
- 3 porkkanaa
- kourallinen kuivattuja herkkutatteja tai suppilovahveroita
- 2 tl roseepippureita
- 2 laakerinlehteä
- 5–6 dl kuivaa omenasiideriä
- 170 g pekonia
- Koristeeksi:
- kourallinen karpaloita tai tyrnimarjoja
Valmistusohje
Anna pakastettujen teerien sulaa hitaasti jääkaapissa.
Huuhdo nyljetyt linnut juoksevalla vedellä sisältä ja ulkoa, valuta ne ja nypi pois mahdolliset viimeiset untuvat. Laita teeret vierekkäin kookkaan uunipadan pohjalle. Ripottele niille suolaa.
Kuori omenat, sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Täytä teerten vatsaontelot omena- ja sipulipaloilla ja laita loput kasvispalat pataan lintujen ympärille. Laita pataan lisämakua antamaan myös kuivatut sienet, roseepippurit ja laakerinlehdet. Kaada päälle reilu puoli litraa kuivaa omenasiideriä.
Peittele teeret lopuksi pekoniviipaleilla, jotta linnut säilyvät mehevinä uunissa. Peitä uunipata kannella ja hauduta ruokaa 150-asteisessa uunissa vähintään pari tuntia.
Viipaloi teerten täkkälihoista ruokailijoille valmiit lautasannokset. Tarjoa lisukkeena perunasosetta ja kirpeitä marjoja tai marjahyytelöä.
Vinkki! Halutessasi voit siivilöidä ja suurustaa padan pohjalla olevan liemen kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa suolaa tai tilkka riistafondia.
Tarkkana teeren kanssa
1. Teeren koivissa ja siivissä on kalanruotomaisen ohuita jänteitä ja pikkuluita, joten jokainen suupala kannattaa pureskella varovasti. Rintapaloissa eli täkkälihoissa ei ole luita, mutta hauleja niissä saattaa olla.
2. Haasteena on myös linnun eri osien epätasainen kypsyminen. Siksi monet irrottavat ja paistavat metsäkanalintujen täkkälihat erikseen ja tekevät koivista, siivistä ja rangasta maukkaan keitto- tai kastikepohjan.
3. Tähteeksi jääneestä rangan ja koipien lihasta saa herkullisen keiton tai vaikkapa pyttipannun.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä19.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hyödynnä pakasteperunat ‒ neljä helppoa arkireseptiä19.3.
- IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa19.3. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.2022