Suomalaisyritys kehitti perinteiselle voille haastajan – tällainen on vegevoi
Kasviperäisen voin luvataan tarjoavan samat ominaisuudet kuin perinteisen voin.Bunge Finland on tuomassa elokuun lopulla markkinoille Eleplant kasvivoimaa -margariinin, joka on verrattavissa voihin. Sitä voidaan käyttää leivontaan, ruoanlaittoon ja sellaisenaan leivälle.
Suomessa valmistettu Eleplant saa makunsa kookoksesta, rypsistä ja kaakaovoista sekä kaurajuomasta. Tuote on maidoton, laktoositon ja vegaaninen. Rasvapitoisuus Eleplantissa on korkea eli 82 prosenttia.
Valmistajan mukaan kaurajuoma tuo vegevoihin kermaisuuden lisäksi proteiinia, joka ruskistuu voin tapaan. Eleplantin luvataankin käyttäytyvän kuten voi, joten esimerkiksi paistaessa se antaa esimerkiksi kakuille kullanruskean värin.
”Tuotteen toimivuutta ja makua on testattu käyttökokeissa ammattimaisissa leivontatesteissä, kotitesteissä kuluttajilla sekä tuotekehityksessämme muun muassa paistokokeissa. Tuote suoriutui näissä kaikissa erinomaisesti niin maullisesti kuin toiminnallisestikin – vähintäänkin yhtä hyvin kuin voi”, Bunge Finlandin brändijohtaja Victoria Nord kertoo tiedotteessa
Eleplant myydään puolen kilon pakkauksissa. Sen hinta kaupoissa on noin neljä euroa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






