Rukiinen puolukkakakku

Rukiinen puolukkakakku on raikas tarjottava syksyn ja talven juhliin.
Rukiinen puolukkakakku on raikas tarjottava syksyn ja talven juhliin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rukiinen puolukkakakku

10–12 palaa

Pohja

  • 75 g voita
  • 125 g (11 levyä) hapankorppuja

Täyte

  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl (150 g) puolukoita
  • 1 dl sokeroitua, laimentamatonta puolukkamehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 6 liivatelehteä

Koristeluun

  • puolukoita
  • tomusokeria

Valmistusohje

Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen teflonvuoan (24 senttimetriä) pohjan kokoinen levy ja aseta vuoan pohjalle. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liota täytteen liivatelehtiä noin 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Soseuta puolukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.

Irrota vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla puolukoilla. Siivilöi kakulle ja vadin reunoille juuri ennen tarjoilua tomusokeria. Tarjoa kahvin tai kuplivan juoman kera.