
Söin täällä: Jälkiruoka pelasti vanhainkoti-illallisen Oulussa
De Gamlas Hem -ravintola toimii Oulun ensimmäisessä yksityisesssä vanhainkodissa, josta on remontoitu hotelli.Kirkkokatu 54, Oulu
Lakkahillo ja kokonaiset marjat täydensivät paahtovanukasta lakkajäädykkeen kera. Kuva: Riitta MustonenDe Gamlas Hem Oulussa kertoo tarjoavansa kauden raaka-aineita ja lähialueen parhaita tuotteita. Ruokalistalla pääraaka-aineiden alkuperä on selkeästi esillä, mistä kiitos: siikaa ja poroa Suomesta, nieriää Ruotsista, etanoita Ranskasta, karitsaa Uudesta-Seelannista. Pippuripihvin liha tulee sentään ihan läheltä eli Viskaalin tilalta Muhokselta. On myös tatteja, kantarelleja, lakkoja ja mustikoita, jotka nekin saattavat olla Pohjois-Pohjanmaalta.
Valitsen nieriän kantarellimuhennoksen ja kauden kasvisten kanssa. Alkuun saan tuoretta leipää ja ruskistettua voita – ihanaa mutusteltavaa ruokaa odotellessa. Ruoka on pettymys, sillä sienimuhennokseen on ripsahtanut suolaa reilulla kädellä. Kauden kasvikset ovat muutama retiisi – lokakuussa! – ja paahdettu varsiparsakaali sekä pieni nokare selleripyreetä.
Tarjoilija käy kysymässä, miltä maistuu, ja mainitsen suolaisuudesta, joten hän kysyy, haluanko vaihtaa ruuan. Tyydyn annokseeni, mutta kun olen syönyt, minulle tarjotaan jälkiruoka talon piikkiin. Valitsen creme bruleen lakkasorbetin kera.
Jälkiruoka korvaa pääruuan tuottaman pettymyksen, sillä se on ihana. Paahtovanukkaan pinta ratisee suussa ja sen päällä on reilusti lakkoja ja lakkahilloa sekä marenkimuruja.
Ravintola sijaitsee hotelliksi muutetussa Oulun ensimmäisessä yksityisessä vanhainkodissa. Ruokalamaista tunnelmaa luovat maitolasiset pallovalaisimet, mutta hirsiseinä ja kynttilät pehmentävät sisustusta.
De Gamlas Hem, Kirkkokatu 54, Oulu
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






