Oletko jo kokeillut särkisäilykettä kiusauksessa? Tällä reseptillä onnistut
Kotimainen särkisäilyke korvaa perinteisen anjoviksen tai lohen.
Viipaleperunat yhdessä kotimaisen särkisäilykkeen kanssa ovat hyviä valintoja kalakiusauksen raaka-aineiksi. Kuva: Jarkko SirkiäKiusaukset ovat helppoja uuniruokia. Ne valmistuvat perunasuikaleista tai -viipaleista. Sipulin maku saadaan maustetusta ruokakermasta sekä valkosipulin makuisesta särkisäilykkeestä.
Särki on hyvä kotimainen vaihtoehto anjovikselle. Käytä särkisäilykkeestä myös maukas liemi kiusaukseen. Kypsymistä nopeuttaa, jos otat perunapakasteen sulamaan pari tuntia aikaisemmin.
Särkikiusaus
3‒4 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (500 g) pakasteperunaviipaleita
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl valko- tai mustapippuria
- 1 prk (275/180 g) järkisärki-säilykettä (valkosipuli)
- 1/4 dl tillisilppua
- 1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa, kolme sipulia
Valmistusohje
Anna perunoiden sulaa voidellussa uunivuoassa. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon särkisäilyke liemineen sekä tillisilppu. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan. Paista 200 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Painele pintaa pari kertaa paiston aikana. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
