Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Oletko jo kokeillut särkisäilykettä kiusauksessa? Tällä reseptillä onnistut

Kotimainen särkisäilyke korvaa perinteisen anjoviksen tai lohen.
Viipaleperunat yhdessä kotimaisen särkisäilykkeen kanssa ovat hyviä valintoja kalakiusauksen raaka-aineiksi.
Viipaleperunat yhdessä kotimaisen särkisäilykkeen kanssa ovat hyviä valintoja kalakiusauksen raaka-aineiksi. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kiusaukset ovat helppoja uuniruokia. Ne valmistuvat perunasuikaleista tai -viipaleista. Sipulin maku saadaan maustetusta ruokakermasta sekä valkosipulin makuisesta särkisäilykkeestä.

Särki on hyvä kotimainen vaihtoehto anjovikselle. Käytä särkisäilykkeestä myös maukas liemi kiusaukseen. Kypsymistä nopeuttaa, jos otat perunapakasteen sulamaan pari tuntia aikaisemmin.

Särkikiusaus

3‒4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 pussi (500 g) pakasteperunaviipaleita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valko- tai mustapippuria
  • 1 prk (275/180 g) järkisärki-säilykettä (valkosipuli)
  • 1/4 dl tillisilppua
  • 1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa, kolme sipulia

Valmistusohje

Anna perunoiden sulaa voidellussa uunivuoassa. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon särkisäilyke liemineen sekä tillisilppu. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan. Paista 200 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Painele pintaa pari kertaa paiston aikana. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.