Uuniperuna jauhelihatäytteellä

Tulinen jauhelihahöystö maistuu uuniperunan täytteenä.
Tulinen jauhelihahöystö, lempeä sienimuhennos ja pehmeä lohitahna tuottavat valinnanvaikeutta. Kannattaa maistaa niitä kaikkia uuniperunan kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuniperuna jauhelihatäytteellä

Ainekset

  • 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti

Tulinen jauhelihahöystö

10 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1 pieni, mieto chilipalko

Valmistusohje

Pese perunat hyvin. Pistele kuoreen muutama reikä. Nosta perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1 1/2 tuntia. Jos haluat, kääri kypsät perunat alumiinifolioon ennen tarjolle tuontia. Leikkaa perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki.

Hienonna sipuli ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu chili sekä tomaattimurska. Hauduta kannen alla kypsäksi ja tarjoa uuniperunan lisukkeena.