"Rakenne oli huikean hieno, jäätelö oli suussa sulavaa ja silkinpehmeää" – vuoden jäätelöt ja suklaat valittiin karnevaalissa
Parhaita jäätelöitä etsittiin kerma- ja maitojäätelöistä, vegaanisista jäätelöistä sekä gelatoista.
Bus Gelaton jäätelöt pärjäsivät gelato-sarjassa ja yleisön suosikkeina. Kuva: Paavo Pykalainen PhotographyJäätelö- ja suklaakarnevaalissa Helsingissä valittiin viikonloppuna vuoden jäätelöt ja suklaat eri kategorioissa. Myös yleisöraati valitsi omat suosikkinsa.
Tapahtuma oli loppuunmyyty. Mukana oli lähes 40 näytteilleasettajaa pienemmistä artesaanijäätelön ja -suklaan valmistajista suurempiin jäätelö- ja suklaabrändeihin.
Vuoden maito- tai kermapohjaiseksi jäätelöksi valittiin Pingviini Good, Mystic Mint. Toiseksi tuli Fazerin Tutti Frutti ja kolmanneksi ChocoLabin MInttu-suklaa.
”Rakenne oli huikean hieno, jäätelö oli suussa sulavaa ja silkinpehmeää, ja siinä oli mukavasti rakenteita seassa. Maku oli erinomaisen hyvä”, Tommi Tuominen kuvailee voittajajäätelöä.
Vuoden gelatoksi eli italialaistyyppiseksi jäätelöksi valittiin Bus Gelaton vegaaninen pistaasi. Myös toiseksi tuli pistaasijäätelö, Ciao! Caffen vastaava. Kolmanneksi valittiin ChocoLabin appelsiini-suklaa.
Myös paras vegaanijäätelö tai sorbetti löytyi pistaasijäätelöistä. Se oli Robert’s Coffee Gelato Factoryn Pistaasi, toiseksi tuli Suomen Jäätelön Raparperisorbetti ja kolmanneksi La Gelaterian Vegaaninen hasselpähkinä.
”Voittaja oli todella hyvä, jonka jälkeen oli vaikea löytää yhtä hyvää jäätelöä”, tuomari Josefiina Baraka kertoo.
Yleisö valitsi parhaaksi jäätelöksi Kolmen Kaverin Suklaatryffeli-jäätelön. Kakkoseksi tuli vegaanijäätelöiden ykköseksi valittu Robert’s Coffee Gelato Factoryn Pistaasi. Kolmanneksi suosituin oli Bus Gelaton Hattara.
Vuoden maitosuklaaksi tuomaristo valitsi PetriS Chocolate Roomin vadelma-maitosuklaan. Toiseksi tuli Kultasuklaan Hasselpähkinä-cappuccino ja kolmanneksi Dammenbergin Origin 43 % Venezuela maitosuklaa.
”Tuomariston mielestä voittajamaitosuklaa oli kaunis. Siinä oli tekstuuria ja maku oli tasapainoinen”, perustelee Mona Tähtinen.
Vuoden tummaksi suklaaksi valittiin Kortteli Deli/Valrhonan Caraibe 64 prosenttinen. Toiseksi paras oli RED-suklaan Red Extra Dark ja kolmanneksi paras PetriS Chocolate Roomin suola-manteli-suklaa.
Yleisö valitsi parhaaksi suklaaksi Pandan salmiakkivalkosuklaan. Seuraavaksi suosituin oli Kultasuklaan Rocky Road ja pronssille pääsi Tallipihan suklaapuodin Suklaatryffeli merisuolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

