Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut

Kookosmaito tekee hernesosekeitosta kermaisen pehmeän, mutta laktoosittomasti.
Kookosmaito tekee keitosta kermaisen pehmeän, mutta laktoosittomasti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut

6 annosta

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2–3 tl piparjuuritahnaa

Päälle

  • 200 g katkarapuja
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • ½ limetin mehu
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää chilikastike, soijakastike ja piparjuuritahna. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon yrttisilppu ja limettimehu. Tarkista suolaisuus.

Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.