Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut
Kookosmaito tekee hernesosekeitosta kermaisen pehmeän, mutta laktoosittomasti.Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut
6 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 600 g pakasteherneitä
- 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2–3 tl piparjuuritahnaa
Päälle
- 200 g katkarapuja
- 1 dl tuoretta korianteria
- ½ limetin mehu
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää chilikastike, soijakastike ja piparjuuritahna. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon yrttisilppu ja limettimehu. Tarkista suolaisuus.
Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

