Mokkapalat uudella tapaa: Kermainen kuorrute kruunaa klassikon
Mehevät maitokahvimokkapalat viilataan juhlakauteen piparkakkumausteella. Kauniin kiiltävä ja kinuskimaisen herkullinen kermakaramellikuorrute syntyy kermakarkeista.Mausteiset mokkapalat
noin 15 palaa
- Ainekset
- 125 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vahvaa kahvijuomaa
- ½ dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Kuorrutus
- 150 g pehmeitä kermakaramelleja (esim. Omar)
- 1½ dl kuohukerma
- Koristeluun
- Kermakarkkipaloja, kakunkoristeita
Valmistusohje
Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri, vähän jäähtynyt kahvi, maito ja munat.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita nuolijalla nostellen tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20 x 30 cm) ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nosta levy paperin avulla pois vuoasta ja jätä jäähtymään.
Mittaa kerma pinnoitettuun kattilaan. Paloittele joukkoon karamellit. Kuumenna ja sekoittele, kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
Anna kuorrutteen jäähtyä vähän ennen kuin levität sen mokkapaloille.
Leikkaa kuorrutettu pohja paloiksi. Koristele kermakarkkipaloilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

