Nämä suupalat sopivat täydellisesti joulupöytään – silli saa makua piparjuurikastikkeesta
Sillin kastike maustetaan piparjuurella ja karkealla sinapilla.Piparjuurisilli
8–10 annosta
- Ainekset
- noin 200 g kevytsuolattua sillifileetä (ruodoton, nahaton)
- Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 1 salottisipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tilliä silputtuna
- 2 rkl sitruunamehua
- noin 2 rkl piparjuurta raastettuna tai tuubista
- 1 rkl täysjyväsinappia
- ½ tl valkopippuria rouhittuna
- ¼ tl sokeria
- Tarjoiluun
- kovaksi keitettyjä kananmunia kuorittuna ja halkaistuna
- Koristeluun
- siianmätiä
- rucolaa
Valmistusohje
Kuivaa sillifileet talouspaperilla ja leikkaa ne haarukkapaloiksi.
Mittaa kulhoon majoneesi ja ranskankerma. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne ja loput aineet kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää piparjuurta tarvittaessa.
Kääntele sillipalat kastikkeeseen. Siirrä seos tiukasti suljettavaan lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin maustumaan. Maut ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.
Tarjoa piparjuurisilliä rucolapedillä keitettyjen kananmunien tai perunoiden kera. Jos pidät mädistä, lusikoi sitä sillimunien päälle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

