Sieni-munakasrulla
Metsäsienimuhennoksella täytetty ja juustolla kuorrutettu munakasrulla on ruokaisa iltapala. Siitä tulee kuohkea, kun vatkaat valkuaiset erikseen ennen kuin lisäät ne munakasseokseen.Sieni-munakasrulla
6–10 annosta
Ainekset
Pohja
- 75 g voita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 4 keltuaista
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 4 valkuaista
Täyte
- 4 dl (noin 500 g) metsäsienikuutioita, esimerkiksi suolasieniä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 iso tomaatti tai pieni punainen paprika
- 1 prk (1,2 dl) smetanaa
- 1/2 tl mustapippuria
- (1/2 tl suolaa)
- 1 dl persiljasilppua
- 1 pussi (150 g) pizzajuustoraastetta
Valmistusohje
Kiehauta voissa jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Vatkaa keltuaiset vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää mausteet ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Jos käytät suolasieniä, niin kiehauta niistä enin suola pois runsaassa vedessä. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli sulatetussa voissa ja lisää sienikuutiot pannulle. Kuumenna hetki. Sekoita joukkoon kuutioitu paprika, smetana, pippuri sekä persilja. Lisää suolaa vain tarvittaessa.
Kumoa kypsä munakaslevy korppujauhotetulle leivinpaperille. Levitä päälle sienimuhennos. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta ja rullaa. Leikkaa rulla kahteen osaan ja nosta uunivuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste ja kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

