Hasselbackan kasvikset
Hasselbackan perunat saavat seurakseen uunipannulle pieniä nauriita ja ruusukaaleja. Kuoritut perunat ja nauriit leikataan ohuiksi viipaleiksi niin, että pohja jää ehyeksi. Toki ne voi vain pestä huolellisesti ja leikata viillot kuoripäällisiin kasviksiin. Voisulalla voidellut ja korppujauho-juustoraasteseoksella maustetut kasvikset ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.Hasselbackan kasvikset
6 annosta
Ainekset
- 12 tasakokoista perunaa
- 6 pikkunaurista
- 300 g ruusukaaleja
- 100 g voita
- 1/2 rkl suolaa
- 1 dl mustaleimaemmental juustoraastetta
- 1 dl korppujauhoja
Valmistusohje
Kuori pestyt perunat ja nauriit. Leikkaa viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni. Pane perunat ja nauriit voideltuun uunivuokaan, voitele voisulalla ja ripottele päälle vähän suolaa. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.
Lisää uunipellille ruusukaalit. Voitele voisulalla. Ripottele kaikkien kasvisten pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja. Kypsennä edelleen noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

