Täydelliset kesäkurpitsanyytit: Savukalan, kapristen ja juuston hurmaava yhdistelmä
Savukalalla täytetyt kesäkurpitsanyytit maistuvat kaikille. Grillin sijaan ne voi valmistaa myös uunissa.
Täytettyjen kesäkurpitsoiden täytteet ovat suolaisia, joten lisäsuolaa ei välttämättä tarvita. Kuva: Sanne KatainenKesäkurpitsoiden maku on parhaimmillaan pieninä, ennen kuin sisukset muuttuvat puiseviksi. Pienet kesäkurpitsat sopivat hyvin nyyttien valmistamiseen. Täytteeksi valitaan savukalaa, kapriksia ja juustoa, joten nämä sopivat hyvin lihattoman päivän grillaukseen.
Kesäkurpitsa-juustonyytit
4 annosta
- Ainekset
- 1–2 pienehköä kesäkurpitsaa
- Täyte
- 200 g lämminsavulohta
- 2 rkl pieniä kapriksia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g juustoraastetta
- (suolaa)
Valmistusohje
Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Pane kaksi kesäkurpitsaviipaletta ristikkäin työlaudalle. Nosta keskelle täytettä ja kääräise viipaleet nyytiksi. Sulje tarvittaessa cocktailtikuilla.
Grillaa nyytit nopeasti kuumassa grillissä molemmin puolin välillä kääntäen.
Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225 asteissa uunissa. Kalassa, kapriksissa ja juustossa on suolaa, joten lisäsuolaa ei välttämättä tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




