Täytä kesän grilliherkut uudella tavalla – kokeile linssi-juustotäytteisiä de Padron -paprikoita!
Grillitön voi valmistaa nämä herkulliset paprikat myös uunissa.
Pienet grillipaprikat täytetään kahdella juustoilla maustetulla linssiseoksella. Kuva: Sanne KatainenSuomalaisten suosikiksi nousi kymmenisen vuotta sitten pienet de Padron -grillipaprikat, joita löytyy ruokakaupoista hyvin. Ne sopivat myös täytettäviksi, ja tällä kertaa täytteisiin valitaan linssejä sekä kahta eri juustoa, jotka hiukan sitoivat massaa.
Täytetyt de Padron -paprikat
4 annosta
- Ainekset
- 1 ps (200 g) de Padron -grillipaprikoita
- Täyte
- ½ prk (à 380 g) punaisia linssejä
- 100 g fetamurua
- 100 g juustoraastetta
- 2 rkl hienonnettua ruohosipuli
- ¼ tl mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita täytteen aineet keskenään. Maista ja lisää mausteita halutessasi.
Huuhtele paprikat ja tee niihin pitkittäin viilto. Täytä paprikat linssi-juustoseoksella ja ummista. Grillaa viiltokohdat ylöspäin ensin hetken aikaa suoralla lämmöllä ja siirrä sen jälkeen paprikat grillin epäsuoralle lämmölle, kunnes ne ovat kypsiä.
Paprikat maistuvat sellaisenaan sekä tahini- tai kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Täytetyt de Padron -paprikat voi kypsentää myös uunissa. Juustot ovat suolaisia, joten lisäsuolaa ei välttämättä tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






