Meksikolaista katuruokaa kotikeittiössä – elotes-maissia tekee mieli kokeilla heti
Elotes-maissit ovat meksikolaista katuruokaa. Voit säätää niiden makua ja tulisuutta valitsemillasi mausteilla.Elotes-maissit ovat meksikolainen ruokalaji, joita siellä myydään pikaruokana katukojuista. Kotigrillissä ne voi valmistaa niin tuoreista, esikeitetyistä kuin säilötyistäkin maissintähkistä. Ohjetta mukaillen voi purkkimaissinjyvistä valmistaa myös elotes-salaatin. Ohjeessa kuivamausteina käytetään perusmausteita, mutta voit maustaa tähkät myös omilla lempimausteillasi.
Elotes-maissit
4 annosta
- Ainekset
- 4 maissintähkää (tuoretta tai esikeitettyä)
- 2 rkl voita
- ½–1 tl chilirouhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 100 g pecorinojuustoa
- 1 lime
- tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
Grillaa maisseja, kunnes ne ovat saaneet reilusti väriä.
Sulata voi ja sekoita siihen kuivamausteet sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Valele grillatut maissit voilla.
Raasta maissien päälle runsaasti pecorinojuustoa.
Tarjoa maissit heti limelohkojen ja korianterin kanssa.
Vinkki: Voin sijaan voit voidella maissit majoneesilla, johon olet sekoittanut kuivat mausteet sekä yhden valkosipulinkynnen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






