Hirvilindström

(4 annosta)
4 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
200 g kermaviiliä
3–4 palaa paahtoleipää
400 g hirvenjauhelihaa
1 suuri kananmuna
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1–2 rkl kapriksia)
Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.
Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.
Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.