Savuporohalko
Suolainen versio jouluhalosta pohjoisen tapaan syntyy isoista ruispaahtoleipäviipaleista, joihin tulee täytteeksi tuorejuustoa ja savupororouhetta. Rullan päät voi leikata ja laittaa niistä pienet oksantyngät runkoon. Lopuksi pinnalle levitetään kerros vaaleaa tuorejuustoa.Savuporohalko
12–14 viipaletta
Ainekset
- 12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
- Kostutus
- 1 dl maitoa
- Täyte
- 1 rasia (200 g) ruohosipulituorejuustoa
- 1/2 rasiaa (à 200 g) mustapippurituorejuustoa
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g savupororouhetta
- 1 ruukku persiljaa
- Pinnalle
- 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 rasiaa mustapippurituorejuustoa
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- savuporoa
Valmistusohje
Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta, 55 x 45 cm. Leikkaa leipäviipaleista paksuimmat reunat pois. Aseta viipaleet vierekkäin 4 x 3 palan pohjaksi leivinpaperi päälle. Ota keskimmäisestä rivistä yksi pala ja leikkaa puoliksi. Laita palat rivin päätyihin. Siirrä toisia paloja hiukan keskemmälle. Näin syntyy tiiliseinämäinen alusta, jota on helpompi käsitellä. Kostuta levy.
Hienonna persilja. Vatkaa tuorejuustot ja jugurtti sekaisin. Lisää joukkoon savupororouhe sekä sitruunamehu. Levitä pohjalle. Ripota päälle persiljasilppu. Kierrä papereiden avulla tiiviiksi rullaksi. Nosta paketti muovipussiin ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Vatkaa kuorrutusta varten tuorejuustot ja jugurtti sekaisin. Kuorruta ja koristele. Voit leikata rullan valmiiksi viipaleiksi. Jos kakku on kokonainen, varaa kakkulapion lisäksi vadille terävä veitsi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

