Mikä on sekä helppo, halpa ja herkullinen ruoka? Sen teemapäivää vietetään tänään
Helmikuun toinen tiistai on nimetty kalakeittopäiväksi.Aasialainen särkikeitto vai muikusta keitetty rantakala? Vaiko sittenkin kermainen lohikeitto? Kalakeitto muuntuu moneksi sen mukaan, mitä kalaa on tarjolla ja kuka keittää.
Pro Kala -yhdistys on nimennyt helmikuun toisen tiistain kalakeittopäiväksi. Tänä vuonna teemana on Kotikeittiön kalakeitto.
Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen muistuttaa, että kalakeitto on mitä mainiointa lounasruokaa varsinkin näin etätyöaikana. Se on nopea valmistaa, ja jos kerralla tekee isomman satsin, niin keitto vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen.
Partasen mielestä ei ole väliä, ostaako kalakeiton valmiina vai tekeekö itse.
"Jokainen tapa syödä kalakeittoa on oikea. Keitto voi olla valmiskeitto, ravintolassa nautittu, nopeasti puolivalmisteita käyttäen tehty tai alusta asti itse tehtyyn liemeen valmistettu", Partanen toteaa.
MT Ruoka -reseptihaussa on lukuisia kalakeitto-ohjeita. Partasen mukaan yksi kalakeiton hienouksia onkin se, miten monin eri tavoin sen voi valmistaa. Perinteiset kermainen ja kirkaslieminen keitto ovat klassikoita, mutta kokeilla voi myös vaikkapa tomaattista bouillabaissea tai kookosmaidosta makua saavaa aasialaishenkistä keittoa.
Lue myös:
Kekseliääksi kehuttu kukkakaali-siikakeitto päihitti lohikeiton Vuoden kalakeitto -kisassa
Walesin tikru kesyyntyi kalakeitolla – "Kalaa parempaa pikaruokaa ei ole"
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


