Turskapannu
Italialaishenkinen turskapannu syntyy näppärästi tähteeksi jääneistä perunoista. Kun vaihtelet kalaa, makuelämys on erilainen.
Keitä perunoita edellisellä aterialla reilummin, niin maukas kalapannu syntyy tosi nopeasti. Turskan voit korvata vaikka kirjolohella. Kuva: Sanne KatainenTurskapannu
4 annosta
Ainekset
- 300—400 g turskaa
- suolaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- noin 500 g keitettyjä perunoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 prk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl rosmariinia
- 1 dl oliiveja
- 1 dl persilja- tai ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Kuivaa turskan pinta talouspaperilla. Leikkaa kala haarukkapaloiksi ja ripauta pintaan hieman suolaa. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuori ja viipaloi perunat.
Kuumenna pannulla öljy ja anna sipulien kuullottua. Lisää perunaviipaleet ja kääntele niitä hetki. Lisää nyt kirsikkatomaatit liemineen. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kalapalat ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
Lisää loppuvaiheessa oliivit. Tarkista maku.
Ripottele ruuan pinnalle reippaasti yrttisilppua ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
