Glögi-sinihomejuustokakku
Joulunpyhistä jäljelle jääneistä pipareista ja glögistä loihditaan sinihomejuuston kanssa pysäyttävä suolaisenmakea juustokakku, joka hurmaa uuden vuoden illanistujaisten herkkusuut.
Suolaisenmakea juustokakku kätkee sisäänsä joulun viimeiset piparit, glögin ja sinihomejuuston. Kuva: Sanne KatainenGlögi-sinihomejuustokakku
12 annosta
Ainekset
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 4 liivatetta
- 200 g tuorejuustoa
- 1–1 ½ pkt (à 170 g) sinihomejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Glögikiille
- 4 liivatelehteä
- ½ dl vettä
- 3 dl vahvaa glögiä
Valmistusohje
Murskaa piparit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja taputtele piparimuruseos päälle.
Pane täytteen liivatteet veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kumoa tuorejuusto kulhoon ja murustele päälle sinihomejuusto. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Jatka vatkaamalla tuore- ja sinihomejuustoa, kunnes homejuusto on sekoittunut tasaisesi tuorejuustoon. Lisää pippuri.
Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Lisää seos ohuena nauhana juustojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto hellästi nostellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Levitä täyte piparipohjan päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
Laita kiilteen liivatteet veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kiehauta vesi kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja liuota joukkoon liivatteet. Kumoa seos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa kiille kakun päälle, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Vinkki: Glögi-sinihomejuustokakun voi valmistaa jo pari päivää ennen tarjoamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

