Broileripihvit omena-piparjuurikastikkeella
Omenasta ja piparjuuresta syntyy ranskankermaan sekoitettuna raikas kastike broilerpihveille. Piparjuuren saat näppärästi valmiina putkilosta.
Pyöräytä broileripihveille raikas ranskankermakastike, johon raastat omenaa ja piparjuurta. Kuva: Sanne KatainenBroileripihvit omena-piparjuurikastikkeella
4 annosta
Ainekset
- 6–8 broilerin minuuttipihviä
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl ruokaöljyä
Kastike
- 1 omena (kirpeä lajike)
- 200 g ranskankermaa
- 1–2 rkl piparjuuritahnaa putkilosta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.
Tee kastike. Kuori omena ja raasta se karkealla terällä kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma, piparjuuritahna, etikka, suola ja pippuri sekä lehtipersiljasilppu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Anna kastikkeen tekeytyä peitettynä viileässä.
Kuivaa broilerifileet talouspaperilla. Paista pihvit kypsiksi voin ja öljyn seoksessa.
Tarjoa lisukkeena höyrytettyjä varsiparsakaalia ja vihreää salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
