Samettinen sienikastike suppilovahveroista – ota talteen helppo ja maukas resepti
Valmista suppilovahveroista herkullinen sienikastike, joka maustuu persiljalla ja timjamilla.Syksyn sienikastikkeeseen kerätään suppilovahveroita. Ne kasvavat sammaleisissa paikoissa isoina rykelminä. Suppilovahveroita voi poimia vielä jäätyneenäkin. Niiden käsittely on helppoa, sillä sienet ovat harvoin toukkien pilaamia.
Repäise suppilovahvero halki ja sudi mahdolliset neulaset pois ontosta jalasta. Sulatejuusto pehmentää kastikkeen makua ja rakennetta.
Samettinen sienikastike
4–5 annosta
- Ainekset
- 1 iso sipuli
- 1 l suppilovahveroita
- 2 rkl voita
- 2 rkl soijakastiketta
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kevytmaitoa
- ½ pak (à 250 g) sulatejuustoa
- ½ tl suolaa
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ hienonnettua persiljaa
- Päälle
- timjamia
Valmistusohje
Hienonna sienet ja sipuli.
Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
Lisää rasva ja sipuli, kuullota muutama minuutti. Lisää soijakastike, mustapippuri ja jauhot.
Kaada maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Lisää juusto paloiteltuna.
Kuumenna ja anna kiehua sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Mausta sitruunamehulla ja tarkista suolan määrä. Lisää joukkoon hienonnettu persilja. Koristele timjamilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Reseptiä korjattu 14.10. klo 13.34: Muutettu maininta persiljasta sekä lisätty timjami.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


