Nämä rieskaset valmistuvat supernopeasti – kokeile päälle herkullista omenavoita
Leivinjauheella kohotettavat rieskaset ovat nopeita välipaloja. Omenaraaste antaa mehevyyttä ja kosteutta rieskoihin.Lämpimän pikkurieskan päälle sipaistaan omenavoita. Huoneenlämpöisen voi tai voi-kasviöljyseoksen joukkoon vatkataan omenahilloa. Mausteeksi ripaus sitruunamehua ja halutessasi voit lisätä vielä kanelia. Omenavoi maistuu paahtoleivän, korpun tai rieskan päällä.
Omenarieskaset
12 kpl
- Ainekset
- 1 rkl leivinjauhetta
- 4 dl sämpyläjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 dl omenaraastetta
- 2 dl emmental juustoraastetta
- 75 g voita sulatettuna
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet sekä omena- ja juustoraaste. Lisää voisula ja kermaviili. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
Taputtele leivinpaperille pellille jauhojen avulla 12 pyöreää pikkurieskaa. Pistele haarukalla.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Tarjoa omenavoin kera.
Omenavoi
Ainekset
- 100 g huoneenlämpöistä voita tai voi-kasviöljylevitettä
- 1 dl huoneenlämpöistä omenahilloa
- 1 tl sitruunamehua
- (1 tl kanelia)
Valmistusohje
Vatkaa pehmeän voin joukkoon omenahillo ja sitruunamehu. Tarjoa rieskasten tai paahtoleivän päällä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

