HK Foods sulkee teurastamon Paimiossa ja ulkoistaa toimintojaan Sastamalaan
Tavoitteena miljoonan euron vuotuiset säästöt.
Paimion Teurastamo Oy:n palveluksessa on 21 henkilöä, joille HK Foods pyrkii tarjoamaan työtä yhtiön muista yksiköistä. Arkistokuva. Kuva: Kimmo LundénHK Foods on päättänyt siirtää Paimion Teurastamo Oy:n toiminnot ulkoiselle palveluntuottajalle Liha Hietanen Oy:lle Sastamalaan maaliskuun lopusta alkaen. Tämän myötä Paimiossa sijaitsevan tuotantoyksikön toiminta päättyy. Paimion yksikössä teurastetaan nautoja ja emakoita.
HK Foods tavoittelee tehostamissuunnitelmalla noin miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Kokonaisuudessaan säästöjen arvioidaan toteutuvan vuoden 2026 aikana.
Paimion Teurastamo Oy:n palveluksessa on 21 henkilöä, joille HK Foods pyrkii tarjoamaan työtä yhtiön muista yksiköistä. Asiaa koskevat muutosneuvottelut päättyivät yhteiseen sopimukseen työnantajan ja henkilöstön välillä 4. maaliskuuta.
Muutosneuvottelut eivät koskeneet HK Foods Finland Oy:tä eikä HK Foods Oyj:tä.
Nyt tehty päätös perustuu nautojen määrän vähenemiseen Suomessa viime vuosien aikana. Erityisesti maitotilojen lukumäärä ja sen kautta lypsylehmien määrä on pienentynyt merkittävästi. Ennusteiden mukaan vastaava kehitys jatkuu tulevaisuudessa ja se on jo vaikuttanut HK Foodsin nautateurastusten kustannuskilpailukykyyn, toiminnan tehokkuuteen ja kustannuksiin Suomessa.
”Haluamme HK Foodsissa vahvistaa kotimaisen naudanlihan tuotantomahdollisuuksia luomalla edellytyksiä tuotannon jatkumiselle tulevaisuudessa. Tavoitteemme on parantaa myös sianlihan tuotantoketjun tehokkuutta emakkoteurastuksen osalta”, sanoo HK Foodsin toimitusjohtaja Juha Ruohola.
Hän jatkaa, että nyt tehdyllä päätöksellä HK Foods turvaa ruokaketjunsa kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä sekä mahdollistaa ruoantuotannon säilymisen Suomessa kansainvälisen kilpailun kiristyessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





