Hirvipihvit hapankaalipedillä

(4 annosta)
500 g hirvenjauhelihaa
4 viipaletta paahtoleipää
2 dl kermaa
2 sipulia
150 g pekonia
1 muna
1 tl suolaa
kourallinen silputtua persiljaa
muutama rouhaisu musta- tai viispippuria myllystä
Paistamiseen:
2 rkl voita
Haudutettu hapankaali:
400 g hapankaalia
100 g smetanaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl vahvaa sinappia
2 rkl hunajaa
muutama rouhaisu mustapippuria
Pihvien päälle:
6–7 punasipulia
3–4 rkl öljyä
Ota pakastettu hirvenjauheliha edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
Murenna kulhoon paahtoleivät ja kaada murujen päälle kerma. Sekoita ja anna turvota.
Kuori ja silppua sipulit ja paloittele pekoniviipaleet hienoksi silpuksi. Kuullota sipuli- ja pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä ja ota se sitten jäähtymään.
Lisää leivänmuruseokseen raaka riistajauheliha, kananmuna, suola, persiljasilppu, pippuri sekä jäähtynyt sipuli-pekonisilppu ja sekoita taikinaksi. Anna sen levätä hetki jääkaapissa sillä aikaa, kun teet hapankaalilisukkeen ja silppuat punasipulit.
Laita hapankaali pieneen kattilaan ja lisää smetana, valkoviini, sinappi, hunaja ja pippuri. Kuumenna sekoittaen ja hauduta kannen alla vartin verran miedolla lämmöllä.
Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota renkaat paistinpannulla öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa.
Muotoile hirvitaikina neljäksi pihviksi ja paista ne kahdessa erässä molemmin puolin voissa. Jos jauheliha on laadukasta, voit halutessasi jättää pihvit keskeltä punertaviksi.
Jaa hapankaali kuumennetuille lautasille, laita päälle pihvi ja pihvin päälle paistetut punasipulirenkaat. Tarjoa heti.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.